Tusken de Marren

Ontdek Friesland: juist ook in het najaar en de winter! 💙

Friesland, wat ben je mooi!

Dat is ongetwijfeld wat u denkt aan het eind van een vakantie in Friesland in het najaar of in de winter. Wij weten het al langer, maar willen u ook graag kennis laten maken met onze provincie in deze tijd van het jaar. Friesland is misschien niet de eerste bestemming waar u aan denkt voor het najaar of de winter, maar geloof ons: het is absoluut de moeite waard! Laat u verrassen door de rust en ruimte in onze provincie, juist in het najaar en de winter. Ontdek verborgen parels, ga op culinaire en culturele reis en leer Friesland op een andere manier kennen.

Bekijk direct ons aanbod
 

✓ Nu met last minute korting tot wel 20%!

Gaat u mee op reis door Friesland?

 
 
 
 

Tusken de Marren: dé locatie voor uw vakantie in Friesland

 

Vakantiehuizen aan het water

Op ons vakantiepark liggen bijna alle vakantiehuizen aan de 'Meine Sleat'. U verblijft letterlijk in het hart van de Friese meren.

 

Centraal in Friesland

Vanaf het pittoreske Akkrum bent u altijd dicht bij alle hoogtepunten in Friesland. Met de auto, de boot, de fiets of te voet!

 

Friese ontdekkingstocht

Tusken de Marren is hét startpunt voor uw ontdekkingstocht door Friesland. Wij helpen u graag de mooiste plekjes in de omgeving te bezoeken.

 

Op vakantie tijdens de herfst- of kerstvakantie

Het najaar en de winter bieden ook enkele fijne vakantieperiodes waarbij een vakantie naar Friesland natuurlijk niet mag ontbreken. Wat dacht je van uitwaaien langs de Friese meren in de herfstvakantie? Of knus samen de feestdagen vieren in een huisje aan het water tijdens de kerstvakantie! Natuurlijk mag Sinterklaas ook niet ontbreken. De goedheiligman komt graag langs bij Tusken de Marren in zijn drukke schema. Natuurlijk is een vakantie buiten deze periodes om ook een aanrader. Een fijn weekje, weekendje of midweekje weg in Friesland doe je natuurlijk bij Tusken de Marren. Laat je verrassen door de schoonheid van de Friese natuur tijdens de koudere maanden.

Boek uw kerstvakantie in Friesland
 
Bekijk de prijzen en beschikbaarheid
 

It giet oan!

Zullen we deze woorden ooit nog weer gaan horen? Friesland is onlosmakelijk verbonden met schaatsen en de Elfstedentocht. Ben je in Friesland geboren dan leer je haast nog eerder schaatsen dan lopen, zo diep zit het in de cultuur geworteld. Heeft het stevig gevroren? Haal die schaatsen dan maar uit het vet want we kunnen er niet omheen: dit is de ultieme winterse activiteit in Friesland. Naast schaatsen op natuurijs zijn er ook meerdere mogelijkheden om indoor te schaatsen. Zowel in Thialf in Heerenveen als in de Elfstedenhal in Leeuwarden ligt een prachtige baan. Maar wij weten het wel: buiten op natuurijs, al schaatsend door een winters landschap, wie wordt er dan niet verliefd op Friesland?

 
Elfstedentocht
 

Wist u dit al over de tocht der tochten?

➣ De allereerste elfstedentocht op 2 januari 1909 werd gereden

➣ De tocht maar liefst 200 kilometer lang is

➣ Koning Willem-Alexander als 18-jarige mee deed onder de naam W.A. van Buren

➣ De Elfstedentocht is ontstaan om in de winter van stad tot stad te komen omdat het met paard en wagen te glad was

➣ De tocht zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1941 en 1942, is gereden

➣ Er tijdens de zwaarste tocht in 1963, toen het 18 graden! vroor, maar 69 van de totaal 9294 deelnemers zijn gefinisht

 

Friesland: de hele wereld in één provincie!

Bent u geïnspireerd geraakt voor een bezoek aan Friesland in de herfst of de winter? Op de website van Visit Friesland vindt u nog veel meer leuke tips om het meeste uit uw vakantie te halen. Maar wees gewaarschuwd: heeft u eenmaal gezien hoe mooi Friesland is in deze periode dan werkt het als een magneet. U wilt keer op keer terug komen. Want elke keer zult u weer nieuwe plekken ontdekken en Friesland verder in uw hart sluiten. Bij Tusken de Marren vindt u een fijne thuishaven voor uw avontuur in Friesland!

Boek uw verblijf in de winter