Recreatiepark Tusken de Marren
Omgeving

Vakantie in Friesland

  • Waterrijke omgeving
  • Nabij kameleondorp Terherne
  • Akkrum, Grou en Sneek in de buurt

Ontdek de provincie Friesland

Naast de facilteiten van Recreatiepark Tusken de Marren biedt de omgeving ook verschillende mogelijkheden tot uitstapjes en bezienswaardigheden. In de omgeving van ons recreatiepark zult u zich dan ook niet snel vervelen. De omgeving biedt voor ieder wat wils. Van winkelen tot musea, van wandel- of vaartochten tot het bezoeken van een dierenpark of doolhof. Hieronder vindt u een overzicht van de leukste uitjes en plekken in de omgeving.

Tips voor in de omgeving

Eten en drinken 🍴

Café Kromme Knilles

Café Kromme Knilles is hét dorpscafé waar u heerlijk kunt lunchen en dineren. Of geniet van een drankje in dit gezellige dorpscafé. 

Meer

Hotel/restaurant Goerres

Heerlijk dineren met prachtig uitzicht over het water. Restaurant Oan 'e Boarn beschikt over een (overdekte) serre met zonnig waterterras.

Meer

Haventerras De Koken

De Koken is een unieke locatie aan het water. Ideaal om de dag bij het water af te sluiten met een hapje en/of drankje. 

Meer

Watersport activiteiten ⛵

Sloep en motorbootjes verhuur

Huur een sloep of motorbootje via de bootverhuur op ons vakantiepark.

Meer

Zeilboot verhuur

Huur een zeilboot bij de jachthaven in Akkrum.

Meer

Elektrische sloepen verhuur

Huur een elecktrische sloep bij Esloephuren in Akkrum.

Meer

SUP verhuur

Huur een SUP via Drijfveer in Akkrum.

Meer

Erop uit! 🛵

Fietsverhuur

Ga er lekker op uit en ontdek de prachtige fietsroutes in de omgeving.
Meer

Step verhuur

Steppen, het leukste sportieve uitje!
Meer

E-chopper verhuur

Huur een stoere e-chopper, kies een route en geniet van de prachtige omgeving!
Meer

Kinderen 🪁

IJsboerderij Boereiis

Geniet van een heerlijke ijsje op het terras terwijl uw kinderen heerlijk kunnen spelen in de prachtige speeltuin.

Meer

Kameleondorp Terherne

Stap in de wereld van Hielke en Sietse Klinkhamer; het kameleondorp komt zo écht tot leven!

Meer

Kaas- en beleef boerderij de Deelen

"Het boerenleven moet je Deelen". Op de kaas- en beleefboerderij is van alles te beleven. Klik gauw verder om te kijken wat je hier allemaal kan doen!

Meer

Suptropisch zwemparadijs Swimfun

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure is de perfecte locatie voor een fantastische dag vol waterpret.

Meer

Speelbos Joure

Binnen spelen was nog nooit zó leuk! Klimmen, glijden, springen een spookhuis, doolhuis en zelfs een glow in the dark voetbalveld!

Meer

Dierentuin AquaZoo Leeuwarden

Wandel tussen de ringstaartmaki’s door, slenter samen met de pinguïns over het strand en sta oog in oog met de ijsberen.

Meer

Klimpark Aventoer

Het hoogte en veiligste klimpark van Nederland vindt u in Burgum! Het is een indoor en outdoor park waar u zowel kunt klimmen als lasergamen en glow in the dark midgetgolfen. 

Meer

Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier, vermaak en vertier! Van indoor apenkooi tot flying heli; u vindt het allemaal op dit gave attractiepark.

Meer

Natuurgebieden 🌳

In de omgeving: 8km

Natuurgebied de Deelen

Een mozaïek van water, riet, moerasbosjes en graslanden in het afgegraven veen. Dat is De Deelen, in het hart van Friesland.

In de omgeving: 12km

Nationaal Park de Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen (De Oude Venen) is een natuurgebied van zo'n 4.000 ha. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes te vinden door dit prachtige natuurgebied. 

In de omgeving: 16km

Koninklijk bos Oranjewoud

Het koninklijke bos van Oranjewoud ligt ten oosten van Heerenveen en bestaat uit een verzameling voormalige landgoederen met lange lanen, parken met royale eiken en beuken, een handjevol overgebleven landhuizen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen.

In de omgeving: 35km

Kale Duinen

Het Aekingerzand of Kale Duinen, zoals het in de volksmond genoemd wordt, is een bijzonder stukje van het Drents-Friese Wold. Het is een uitgestrekt stuifzandgebied en de reden voor deze naam is duidelijk zodra je het bezoekt.

Musea 🖼️

Fries scheepvaart museum - Sneek

In Het Fries Scheepvaart Museum leert u meer over de geschiedenis van de Friese stad Sneek en de scheepsvaart in de provincie Friesland.

Meer

Planetarium - Franeker

De Planetariumkamer en het indrukwekkende raderwerk vormen het oudste planetarium ter wereld dat nog werkt. Maar er is meer te zien! 

Meer

Natuurmuseum Fryslân – Leeuwarden

Kidsproof museum in Leeuwarden voor het hele gezin. Verwonder je over de bijzonderheden van de natuur: ver weg en dichtbij, onder en boven water.

Meer

Ir. D.F. Woudagemaal - Lemmer

Het Ir. D.F. Woudagemaal, eigendom van Wetterskip Fryslân, is het grootste, nog functionerende stoomgemaal ter wereld!

Meer

Jopie Huisman museum - Workum

Het Jopie Huisman Museum, één van de populairste musea van het noorden, is gewijd aan het werk en het leven van de Friese meesterschilder Jopie Huisman.

Meer

Schaatsmuseum - Hindeloopen

Het Eerste Friese Schaatsmuseum is een cultuurhistorisch museum in de stad Hindeloopen. U leert hier alles over de heoïsche tochten vanaf 1909.

Meer

Beleef Friesland

Tusken de Marren ligt in waterrijk Akkrum. Een gezellig watersportdorp met een breed winkelaanbod en bijzondere speciaalzaken. Zo vindt u in Akkrum diverse kleding- en interieurboetiekjes, een drogisterij, een bakkerij, een keurslagerij, een Kaashuys en ook een supermarkt, de Poiesz. Ook voor lunch en diner bent u in Akkrum aan het goede adres. Van eetcafé tot haventerras en van pizzeria tot chinees, Akkrum heeft het allemaal!

Een verblijf in Friesland staat natuurlijk gelijk aan watersport! Een vaartocht maken is dan ook zeker een must tijdens uw verblijf bij Tusken de Marren. Wij bieden bootverhuur aan op ons vakantiepark. Meer uw boot onderweg aan bij één van de pittoreske dorpjes in de omgeving en proef de Friese cultuur! Neem bijvoorbeeld een kijkje in Grou, Terherne, Sneek of Joure.

Liever met de fiets of auto op pad? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Neem eens een bezoek aan de Friese hoofdstad Leeuwarden, of 1 van de andere Friese 11-steden (Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum).