Recreatiepark Tusken de Marren
Duurzaam

Duurzaam recreëren

Tusken de Marren zet zich in voor duurzaamheid!

 

Greenkey 🌱

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven die een Green Key certificering hebben zijn serieus en controleerbaar bezig met duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en dragen zorg voor het milieu, het bedrijf en hun omgeving. Tusken de Marren zet zich proactief in om meer aan het milieu te doen dan de wet-en regelgeving verlangt.

Het programma wordt beheerd door de ‘Foundation for Environmental Education’
in Denemarken en in Nederland uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. Een derde partij met onafhankelijke keurmeesters voert de keuringen uit, deze partij is Groen Belicht.

Tusken de Marren heeft in 2023 de bronzen Green Key certificering behaald, hier zijn we erg trots op! 🏆

Hoe kunt u hier zelf aan bijdragen?

🚆      Reis bijvoorbeeld ook tijdens uw vakantie eens met het openbaar vervoer. Akkrum heeft een treinstation op korte afstand van ons park;

🧣      Zet de verwarming een paar graden lager en trek een lekkere trui aan;

💡      Vergeet niet het licht uit te doen wanneer u de badkamer of het toilet verlaat, naar bed gaat of b.v. de woning verlaat (ook de buitenlamp);

🚮      Beperk uw plastic afval en koop lokaal (bakker, slager, kaaswinkel of bij diverse boerderijen in- en om Akkrum worden streekproducten aangeboden;

💧     Wees zuinig met water en douche bijvoorbeeld korter. 

 

Fairtrade  💰

Fairtrade, u heeft er vast wel eens van gehoord. 'Streven naar een wereld waarin iedereen een eerlijke kans krijgt op ontwikkeling'. Maar wat is dat dan precies? Kort gezegd komt het erop neer dat de boer en/of leverancier een eerlijke prijs voor zijn/haar product ontvangt.

Bijdragen aan een eerlijke wereld 🌎, ook op vakantie, gaat makkelijker dan men denkt!

Koop bijvoorbeeld altijd lokaal. En kijk ook eens op de verpakking wat u dan precies koopt. Zo staat er bijvoorbeeld bij de supermarkt (Poiesz) in Akkrum, in elk gangpad minimaal één Fairtrade product. 

Net buiten Akkrum op de Boarnsterdyk 76 vindt u 'It Griente Hofke'. Johanna biedt hier in haar boerderijwinkel diverse producten aan. Groenten uit de moestuin, eieren van eigen kippen, maar bijvoorbeeld ook heerlijke honing. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het lekkere assortiment van Keurslagerij Spijkerman en Bakkerij Boonstra in het centrum van Akkrum. Ook Cocoon Concept Store, een stijlvolle woonwinkel in Akkrum, biedt diverse Fairtrade producten aan. 

Omdat ook wij graag ons steentje willen bijdragen aan een eerlijke wereld waarin iedereen een gelijke en eerlijke prijs voor zijn/haar product ontvangt, kopen wij lokaal. Fairtrade producten kunt u bij ons op het gehele park terugvinden, zowel in de personeelskantine als in uw vakantiewoning 🏡.

Doet u met ons mee? 💪🏼 

Heeft u zelf ideeën om onze organisatie nog verder te verduurzamen? Deel uw ideëen met ons 👇🏼