Recreatiepark Tusken de Marren

Geschiedenis Tusken de Marren

Van prachtig gelegen stacaravancamping naar een florerend recreatiepark

Hoe het ooit allemaal begon leest u hier!

 
 

Prijsvraag stacaravancamping

In 2008 besloot de gemeente Boarnsterhim dat het anders ingericht moest worden. De eerste indruk die je als watersporter ervoer bij binnenkomst van het dorp moest op de schop. De gemeentelijke camping werd verkocht nadat zij een aantal jaren daarvoor de jachthaven al hadden verkocht. De verkoop van de camping vond plaats middels een transparante prijsvraag. Inschrijvers werden beoordeeld op prijs/kwaliteit, plan/herontwikkeling camping, totaalvisie voor het gebied, plek voor stacaravans en ervaring in de recreatieve sector.

 

Rotteveel M4 en Beukenwoud Investment

Bert Rotteveel, opgegroeid in Oude Schouw, fietste vroeger dagelijks langs de gemeentelijk stacaravancamping op weg naar de RSG (voortgezet onderwijs) in Heerenveen. Op de een of andere manier was hij altijd al geboeid door de camping. Sinds 1994 begeleid Bert bedrijfsmatig vele projecten in ontwikkeling onder Rotteveel M4. Toen in 2008 de prijsvraag werd uitgeschreven door gemeente Boarnsterhim was het dan ook vanzelfsprekend dat Rotteveel M4 hieraan mee moest doen.

Udo de Goede van Beukenwoud Investment was de eerste die Bert Rotteveel feliciteerde met de uitslag. Udo wilde graag participeren aan dit mooie project. Toen datzelfde jaar de financiële crisis zijn intrede deed werd deze samenwerking een feit en hebben zij het project samen verder opgepakt. 

 

Vervolg

De financiële crisis hakte er uiteindelijk veel meer in dan Bert en Udo hadden kunnen voorzien. Daardoor heeft de ontwikkeling veel langer geduurd dan vooraf gedacht. Uiteindelijk is het park verder ontwikkeld met luxere, stenen en energieneutrale recreatiewoningen, naar een totaal van 96 woningen.

Ten opzichte van de bestaande stacaravancamping zijn er twee uitbreidingen geweest.

Uitbreiding 1

De eerste uitbreiding betrof de huisnummers 61 - 70 en een gedeelte stacaravancamping, wat bedoeld was voor de mensen die met een stacaravan zouden willen blijven. Dit was eerder immers beloofd; voorwaarde was wel, volgens de algemene voorwaarden van de RECRON, dat men binnen 5 jaar moest voldoen aan het beeldkwaliteitsplan van TDM, zodat het past in de stijl van het recreatiepark.

 

Masterplan 2.0

Zoals eerder aangegeven mocht zowel de visie als het gebied groter. Binnen recreatiezone Akkrum ligt dan ook nog een veel groter uit te werken recreatiegebied waar Bert graag aan mee werkt om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van Recreatiepark Tusken de Marren.

Heeft u interesse om vakantie bij ons te komen vieren? Of wellicht in het aankopen van een vakantiewoning op Tusken de Marren? Meldt u dan snel aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Graag tot ziens, Oant Sjen!

Jaren 60

In de jaren 60 was er op de plek van het huidige park een gemeentelijke stacaravancamping gevestigd met daar tegenover de jachthaven. Beide droegen de naam Tusken de Marren en waren in bezit van de gemeente, weliswaar via een stichting, eveneens genaamd Tusken de Marren.

Op de huidige locatie van het schiphuis, aan de voorzijde van het park, was in die tijd een bekend buitenzwembad gevestigd dat vele bezoekers trok.

 
 

2008

In Oktober 2008 maakte de gemeente Boarnsterhim de winnaar bekend: Rotteveel M4. Rotteveel M4 eigenaar Bert Rotteveel was zeer blij en bedacht een mooi plan voor de herontwikkeling van de bestaande camping en een totaalvisie voor het gebied. De bekendmaking deed destijds veel stof opwaaien omdat Rotteveel M4, een Hollandse ontwikkelaar, als winnaar uit de bus kwam. Het nieuws haalde dezelfde dag nog Omrop Fryslân (TV), waarin de wethouder zich verdedigde met de keuze.

 

Masterplan

De gesprekken met de gemeente Boarnsterhim werden opgestart. De visie die Bert en Udo op papier hadden gezet bleek 'te bescheiden'. De gemeente wilde Akkrum graag recreatief op de kaart zetten, mede omdat zij recent door de provincie Fryslân tot recreatiekern waren benoemd. Zowel de visie als het gebied mocht groter. Vanaf dat moment is er besloten om in een team van gemeente, provincie Fryslân, jachthaven (Drijfveer) en TDM Beheer BV te starten met een ontwerp voor het masterplan. Dit masterplan werd in 2010 goedgekeurd.

Na het masterplan volgde het bestemmingsplan. Er werd eerst gestart met een klein bestemmingsplan voor het voorste gedeelte van het park, zodat daar alvast gestart kon worden. Vanuit de gedachte dat de gemeente het prettig zou vinden dat het met een wat goedkoper product start (zodat de overstap voor stacaravan eigenaren niet te groot zou zijn) is er voorin begonnen met 14 compacte houten chalets (Type Meine).

 
Uitbreiding 2

Er zouden uiteindelijk 18 mensen overgaan, waarvan er nog een aantal afzeiden, waardoor van de 18 plekken slechts een beperkt aantal bezet zou worden. De mensen die overgegaan waren zagen toch wel op tegen de investering van een nieuwe caravan passend binnen het beeldkwaliteitsplan, waardoor uiteindelijk in 2019 besloten is de laatste stacaravans te vervangen door nieuwe lodges, in de vorm van huisnummers 73-90.

Daarna zijn de familiehuizen 91/92, 93/94 en 95/96 in 2022 ontwikkeld.

Beheer & verhuur

De beheer en verhuur wordt vezorgd door TDM Beheer B.V., onder eigen merknaam Tusken de Marren, middels het systeem van Booking Experts. Op die manier is TDM beheer B.V. nauw betrokken om alles in goede banen te leiden voor tevreden eigenaren en gasten. 

 

Hier zitten wij!