Recreatiepark Tusken de Marren
Open Museum Maand

Open Museum Maand

 • Vakantiepark aan het water
 • Huisjes voor 2 tot 14 personen
 • Op slechts 17 km van Sneek
 

MUSEUMTOUR IN NOVEMBER

De maand november belooft in Zuidwest Friesland één grote culturele ontdekking te worden. Tijdens de Open Museum Maand openen maar liefst 15 musea de gehele maand november gratis hun deuren, voor inwoners én toeristen die overnachten in Zuidwest Friesland. Combineer een overnachting bij Tusken de Marren met kunst, cultuur en natuur van Zuidwest Friesland. Tijdens het inchecken ontvangt u van ons de gratis waardebon voor de Open Museum Maand.

 
  Vijftien deelnemende musea
  Zuidwest Friesland
  1 t/m 30 november
  Fiets- en wandelroutes langs de musea
  Bus- en treinactie voor €9,95 euro
 

Een greep uit de deelnemende musea

 
Bekijk alle deelnemende musea
 

ONTDEK DE ROUTES ⤵

 

Fietsroute | 55.9 km

Met hulp van deze fietsroute gaat u 4 van de 15 deelnemende musea in Zuidwest Friesland ontdekken. Bovendien gaat u tijdens deze route driemaal ‘de boot in’: de veerpontjes varen gewoon door in de weekenden van november! U maakt een prachtige fietstocht langs het water van De Geeuw naar Sneek, waar het Fries Scheepvaart Museum op u wacht. Dan fietst u door naar het sfeervolle dorp Joure waar u Museum Joure bezoekt en aansluitend fietst u via watersportdorp Langweer terug naar station Sneek voor het Nationaal Modelspoormuseum.

Wandelroute | 8.0 km

Met hulp van deze mooie wandelroute kunt u 4 van de 15 deelnemende musea in Zuidwest Friesland ontdekken. U wandelt van station Workum naar het centrum van het Elfstedenstadje, deze historische panden van museum Warkums Erfskip zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen. Daarnaast kunt u in Workum een bezoek brengen aan het Jopie Huisman Museum. Vervolgens maakt u een prachtige wandeling langs de sluizen en over de dijk naar Hindeloopen. Daar wachten het pittoreske Museum Hindeloopen en het Eerste Friese Schaatsmuseum op u.
 

Boek uw overnachting tijdens de Open Museum Maand ⤵